Известие

Collapse
No announcement yet.

Не върви на бензин! 156 2.0 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги кажете някой сервиз в софия дето разбират от газови инжекциони тъй-като имам същия проблем но не толкова мащабен.
    Когато е под 0 градуса колата за около 5-10 секунди държи ниски обороти и тресе(но не всеки път) след което се оправя и трява да изчакам 2-3 мин. преди да тръгна иначе глъхне
    Искам да я закарам на диагностика и настройка за газта но не знам къде ще е най-удачно
    Поздрави и благодаря предварително!
    Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщение
      Колеги кажете някой сервиз в софия дето разбират от газови инжекциони тъй-като имам същия проблем но не толкова мащабен.
      Когато е под 0 градуса колата за около 5-10 секунди държи ниски обороти и тресе(но не всеки път) след което се оправя и трява да изчакам 2-3 мин. преди да тръгна иначе глъхне
      Искам да я закарам на диагностика и настройка за газта но не знам къде ще е най-удачно
      Поздрави и благодаря предварително!
      Каква е газовата?
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
        Каква е газовата?
        Ланди Ренцо ми е газовата
        Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
          При газовия инжекцион газовия компютър пресмята изходните сигнали към газовите дюзи,като копира времената които пуска бензиновия компютър към бензиновите дюзи и ги умножава със съответен коефициент. Този коефициент е много важен с поможа на него се настройва газовата и най добре се настройва опитно.
          И след известно време като караш обикновено с много обагатена смес бензиновия комп се мъчи да корегира сместа но не може (защото коефициенат за газовите дюзи е голям и дюзите подават повече от необходимат газ) След като запалиш на бензин колата работи с бедни смеси защото сондата е отчела много богата при работата на газ. А на стуено с бедни смеси двигателя работи зле все едно карбураторен автомобил без смукач.
          И стигаш до варианта за ресет който е временно решение ако не си оправиш газовото.

Ако се покара известно време само на бензин, компютъра оправя ли си смесите (на бензин) ?
          156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
            Ако се покара известно време само на бензин, компютъра оправя ли си смесите (на бензин) ?
            Да, оправя ги.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Като паднаха температурите и моята много зле работи докато е студена...
              Тресе се, падат оборотите, не може да се форсира...
              А като загрее е добре и на газ и на бензин.
              Само че на газ след 5000 оборота не върви.
              156 2.0TS

Comment

Има раздел "Алфи на газ",може там да ти помогнат...
                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                X